Test: Sammenligning af priser på billeje på ferien

Når du skal leje bil på ferien, er der mange ting at forholde sig til – bl.a. i forhold til prisen på billeje. Billeje på ferien kan derfor nemt blive en udfordring, men forhåbentlig ikke en dårlig oplevelse, der ødelægger budgettet og feriehumøret.

Prisen på billeje kan variere meget efter, hvilket land du befinder dig i, og hvilket udlejningsfirma du vælger. Nogle af de ting, der har indflydelse på den endelige pris er f.eks.:

 • Hvor mange dage skal bilen lejes, og hvornår på året?
 • Hvor gammel er personen, der kører bilen?
 • Er fri kilometer eller forsikring inkluderet i prisen?
 • Må du køre i bestemte områder, f.eks. regioner eller byzoner?

Hvad koster leje af en bil?

Herunder kan du se eksempler på, hvad billeje på ferien kan koste. Vi har søgt på flere danske hjemmesider, der sammenligner priser på billeje hos mange af de kendte udlejningsfirmaer, som Avis, Hertz, Sixt og Europcar. Vores søgning tog udgangspunkt i følgende valg:

 • Periode: 6. – 13. juli (én uge, lørdag til lørdag)
 • Føreren af bilen er mere end 30 år
 • Ingen valgte filtre, som biltype, kilometertal mm.
Billeje på ferien skal være en positiv oplevelse uden ekstraudgifter
Prisen på billeje på din ferie kan variere meget.

Billeje USA

Når du undersøger billeje i USA, har prisen meget at gøre med, hvor du skal leje din bil, og hvem du lejer igennem. Vores søgning på billeje i USA omfattede mange af de mest kendte udlejningsfirmaer og viste en gennemsnitlig minimumpris på 251 kr. pr. dag i storbyerne Miami (218 kr. pr. dag), Los Angeles (237 kr. pr. dag) og Chicago (298 kr. pr. dag).

Billeje i USA er generelt dyrere på østkysten, specielt i New York, end resten af USA. Det er desuden kun personen, som lejer bilen, der må køre den.

Er du under 25 år, kan du evt. søge efter pakkeløsninger, der f.eks. inkluderer ’young driver’-gebyret eller accepterer en ekstra fører af bilen. Og så kan det generelt også anbefales at aflevere bilen det samme sted, så du undgår et envejsgebyr ved afhentning og aflevering på forskellige steder.

Billeje Malaga

Billeje i Malaga kan starte mange steder, f.eks. i Malaga Lufthavn og flere steder i Malaga by, hvor du også finder mange af de mest kendte udlejningsfirmaer. Vores søgning på billeje i Malaga viste en gennemsnitlig minimumpris på 94 kr. pr. dag, hvor den laveste pris blot var på 71 kr. pr. dag.

I forbindelse med billeje i Malaga skal du være opmærksom på udlejningsfirmaernes brændstofpolitikker. F.eks. vil ’fuld til tom’ ofte blive dyrere end ’fuld til fuld’, da du betaler for den fulde tank, men også risikerer at betale for ubrugt brændstof. Nogle firmaer accepterer desuden ikke Visa/Dankort, så har du et internationalt betalingskort, er det en god idé at bruge det.

Du skal desuden være opmærksom på, at Spanien opkræver vejafgifter på visse motorvejsstrækninger, såkaldte autopistas, f.eks. Autopista AP-7 nær Malaga. Betaling kan bl.a. ske kontant, med kreditkort eller en betalingsanordning i bilen.

Billeje Mallorca

På den solbeskinnede ferieø finder du alle de kendte udlejningsfirmaer, der tilbyder billeje på Mallorca – allerede i lufthavnen, men også mange andre steder på øen. Vores søgning på billeje på Mallorca gav os en gennemsnitlig minimumpris på 102 kr. pr. dag, hvor den billigste pris var 83 kr. pr. dag.

Ligesom i Malaga er billeje på Mallorca også ensbetydende med, at du bør holde et godt øje med de tilgængelig brændstofpolitikker og accepterede betalingskort. I Spanien er der høje bødetakster for færdselsovertrædelser og nultolerance over for fartsyndere, hvilket hurtigt kan gøre ferien væsentligt dyrere ved blot små hastighedsovertrædelser.

Billeje Italien

Billeje i Italien afhænger meget af, hvor i landet du lejer bil. I Rom og Milano fandt vi en gennemsnitlig minimumpris på 110 kr. pr. dag, mens prisen i Venedig derimod var 177 kr. pr. dag.

Forsikring er en vigtig del af billeje i Italien og andre lande. Selvrisikoen på forsikringer på lejebiler i Italien er generelt høje. Derfor kan det betale sig at undersøge størrelsen på selvrisikoen,  inden bilen lejes – evt. kan man minimere eller helt fjerne selvrisikoen med tilkøb af en forsikring.

Når du vurderer prisen på billeje i Italien, skal du også tænke på, hvor og hvor langt du skal køre. Skal du på storbyferie, opkræver mange italienske byer betaling for kørsel i dele af byen, f.eks. særlige miljøzoner. Skal du derimod på bilferie og køre en del på motorveje for at komme ud til Italiens smukke landområder, skal du betale motorvejsafgifter efter, hvor langt du kører.

Billeje Tyskland

Billeje i Tyskland har meget at gøre med, hvor du lejer din bil, hos hvilket firma og i hvor lang tid. Vores søgning på billeje i Tyskland gav en gennemsnitlig minimumpris på 152 kr. pr. dag for de tre store byer Berlin (159 kr. pr. dag), Hamborg (142 kr. pr. dag) og München (156 kr. pr. dag).

Tyskland har indført en ny vejskat, der betyder, at alle bilister skal betale for brug af landets motorveje. Det foregår med et motorvejsmærkat (e-vignette), der kan købes til forskellige perioder. Du kan dog stadig bruge de tyske landeveje helt gratis. I mange tyske byer har man desuden særlige miljøzoner med krav om miljømærker, der tillader kørsel i byerne.

Gode råd til billeje på ferien

Når du skal leje bil på ferien, kan gode råd og forholdsregler spare dig for mange penge og dårlige oplevelser:

 • Vælg et internationalt udlejningsfirma, som du føler dig tryg ved
 • Læs lejekontrakten grundigt igennem og vær sikker på, hvad prisen omfatter
 • Tjek forsikringsvilkårene så du ved, hvad forsikringen dækker
 • Betal med et internationalt betalingskort
 • Kontrollér bilen for fejl og mangler, inden du kører i den og tag evt. billeder

Der er mange ting, du skal tænke på, når du skal leje bil på ferien. Prisen på bilen er én ting, men du skal også tænke på, hvor meget og hvor langt du ønsker at køre, da det også påvirker dine samlede udgifter. Og så er der naturligvis generelt forskel på billeje i Tyskland, Italien og USA, da landenes størrelse gør udbuddet og tilgængeligheden af biler forskelligt fra by til by.