Sammenlægning af lån

Sammenlægning af lån er en smart måde at forny sine lån på og spare penge, tid og besvær.

Det betaler sig at sammenlæegge lån

Sammenlægning af lån medfører i al almindelighed en klar økonomisk fordel i form af lavere rente og færre omkostninger. Et sammenlagt større lånebeløb er mere konkurrencedygtigt end et mindre beløb og betyder generelt lavere rente. I praksis kan man sige, at et større lån giver ”mængderabat”. De gamle lån konkurrenceudsættes altså som en stor samlet sum.

Ud over lavere rente tjener man også på, at låneomkostningerne bliver reduceret, fordi man har færre lån. Som ekstragevinst sparer man tid, besvær og bekymringer, eftersom man får færre meddelelser og tilbagebetalingerne kun sker til ét sted.

Rente
Sammenlægning af lån giver lavere renteomkostninger.

Hvordan slå man sine lån sammen?

For at slå lån sammen skal man starte med at ansøge om et nyt lån svarende til den samlede sum af de gamle lån. På dette tidspunkt bør man holde øje med, om det nye lån nu også er mere konkurrencedygtigt end de gamle lån. Sammenlægningen af lånet gennemføres ved, at man indfrier alle de gamle lån ved hjælp af det nye samlede lån.

Indfrielse af lån før tid er en lovfæstet rettighed, så ud fra det synspunkt er sammenlægning af lån altid en mulighed. I nogle tilfælde kan det dog ske, at låntageren er tvunget til at betale et gebyr for indfrielse af lånet før tid. Dette gebyr må dog ikke overstige det rentebeløb, der skulle have været betalt, hvis lånet ikke var indfriet før tid. Indfrielse af lån før tid medfører altså ingen omkostninger, som man alligevel ikke ville have haft for lånet.

Sammenlægning af lån kan generelt godt betale sig, hvis man får en mere fordelagtig rent på det nye, samlede lån.

Kroner
Optag et mere fordelagtigt lån.