Guide til fodboldrejser i Europa – Sådan rejser du billigst!

Drømmer du om en fodboldrejse til en af Europas store fodbolddestinationer? Hvordan får du så den billigste tur med mest fodbold og oplevelser for pengene? Skal du planlægge selv eller købe en pakkeløsning? Få svaret i denne guide til fodboldrejser i Europa.

To af de mest populære destinationer for fodboldrejser i Europa er Liverpool og Barcelona. Tilsvarende er fodboldrejser til England og de kendte Premier League-klubber særligt populære rejsemål for danske fodboldfans.

Lad os prøve at planlægge en rejse til de to forskellige destinationer. De er meget gode eksempler på, hvad du med fordel bør være opmærksom på, når du skal vælge rejsemåde og destination for din fodboldrejse i Europa.

Netop fordi begge destinationer er utroligt populære rejsemål for fodboldentusiaster, hører de samtidig til nogle af de dyreste. Det gælder faktisk generelt for alle fodboldrejser til Premier League-klubber i England og de spanske topklubber i La Liga.

Der er ikke meget ved et tomt fodboldstadion. Der er først, når stadion er fyldt med tilskuere og spillerne er på banen, at magien opstår. Alligevel kan det være fedt at få en guidet rundtur på stadion, hvis du er taget på fodboldrejse i Europa.
Drømmer du om at besøge din favoritklubs hjemmebane-stadion, betaler det sig at gøre dit hjemmearbejde grundigt. Der er nemlig stor forskel på priserne, alt efter klub, destination og spilletidspunkt på ugen.

Fodboldrejser til Barcelona

Er du fan af FC Barcelona, kan du nemt finde masser af færdige pakkerejser til alle kampe i Barcelonas kampprogram. Enten hos de enkelte sportsrejsebureauer eller hos de særlige prissammenligningstjenester for fodboldrejser, som f.eks. Fodboldrejse.nu.

Lige præcis med FC Barcelona gælder der det særlige, at deres hjemmebanekampe oftest er de billigste at rejse ned og se. For flybilletterne er billige til Barcelona, fordi det er en populær rejsedestination. Og af samme grund er hotellerne også billigere, fordi konkurrencen mellem byens mange hoteller er ekstra høj.

Begge dele udnytter sportsrejsebureauerne til at forhandle ekstra gode priser på deres fodboldrejser til Barcelona. Derfor kan det være svært at lave rejsen billigere selv. For fodboldturister er oftest lidt ligeglade med luksuriøse hotelværelser. Så det er en god måde at få solgt overnatninger ind på hotellernes ledige værelser – også på de hoteller, der ligger tæt på stadion.

Det betyder, at stykprisen for både fodboldbilletter, hotel og fly til en hjemmebanekamp kan fås for omkring 2.500 kroner, mens en udebanekamp nemt løber op i over det dobbelte.

Kun hvis du er villig til at snuppe overnatningen på et mere afsidesliggende hotel, kan du lave rejsen billigere selv. Men husk at regne lidt ekstra lommepenge ind til tog- og busbilletter, når du skal frem til kampen.

Fodboldrejser til Liverpool

Liverpool FC er en af de mest vindende klubber i engelsk fodbold. Tilsvarende er hjemmebanestadionet Anfield Road et sandt fodboldklenodie, som ingen sand Liverpool-fan kan lade være med at besøge på en fodboldtur til England. Af samme grund er billetpriserne tårnhøje, når Liverpool spiller på hjemmebane. I hvert fald hvis du køber dem gennem et af de mange internationale billetbureauer.

Pakkerejserne lander derfor nemt på både fire, fem og 6.000 kroner – dyrest hvis hjemmekampen er mod en af Liverpool FCs nærmeste konkurrenter i toppen af Premier League.

Køber du derimod billetten direkte på klubbens hjemmeside, kan du nemt få den til halv pris. Eller mindre, hvis du kan nøjes med en af de billigere pladser i enderne af stadion. Her er de nederste rækker tit reserveret de lokale supportere, hvorfor du skal regne med en noget dårligere udsigt til banen fra den øverste del af tribunen.

Du kan også forholdsvist nemt finde både et billigt hotel og en billig flyrejse til Liverpool. Alligevel ender du i den sidste ende oftest kun med at spare nogle få hundrede kroner på hele rejsen, fordi rejsebureauerne oftest kan forhandle gode rabatter i hus. Men et par hundrede kroner ekstra til et Pub Crawl efter kampen er jo da også værd at tage med.

Køb fodboldrejser hos et sportsrejsebureau

Hos sportsrejsebureauerne kan du købe færdige rejsepakker, der minder lidt om en charterferie. De inkluderer alt lige fra flyrejsen over hotellet du sover på og til billetterne til kampen, du skal se. Alt hvad du skal gøre, er altså at pakke kufferten og møde op til check-in på flyet. Så kører resten helt af sig selv.

Det er en nem og tryg løsning. For hele rejsen er planlagt af erfarne folk, der kender både det pågældende land, den pågældende storby og den pågældende klub. Altså er det minimalt, hvad der kan gå galt. Og du har altid en livline, hvis der skulle opstå problemer undervejs.

Vælger du at købe en pakkerejse, skal du dog være opmærksom på, hvor mange overnatninger der er med i pakken. Samt om du får langside-billetter med i prisen, eller bliver sat på en af enderne af stadion.

Arrangér selv din fodboldrejse

Internettet har gjort det meget nemmere, både at købe billetter til alverdens fodboldkampe online og finde det billigste hotel og den billigste flyrejse. Og med Google Maps, Google Street View og GPS’en på din mobiltelefon kan du nemt finde rundt i selv den fjernest liggende storby.

Det gør det nemt at være din egen rejsearrangør og træffe alle de nødvendige aftaler om flyrejse, overnatning og sørge for at få købt billetter. Det er sådan set bare at få fundet den kamp, du gerne vil se – og så planlægge resten ud fra det.

Fodboldbilletterne kan du enten købe hos internationale billetudbydere eller direkte på billetkontoret hos hjemmebaneklubben. Det sidste er oftest langt det billigste, men også det mest risikable.

For det er ikke alle steder i Europa, de er lige gearede til at ekspedere internationale bestillinger på fodboldbilletter. Kun hos de helt store klubber, er de vant til det, og sender billetterne forsvarligt frem. Eller har en elektronisk løsning, så du undgår, at billetterne forsvinder i posten.

Hvad kan bedste betale sig, når du tager på fodboldrejse i Europa?

Hvorvidt du får den billigste fodboldrejse ved at tage en pakkerejse eller arrangere den selv, afhænger af, hvilken fodboldby og -klub du ønsker at besøge. For hvor du kan have svært ved selv at finde en billigere fodboldrejse til Barcelona, er det nemmere at finde en – omend minimal – besparelse på en fodboldrejse til Liverpool.

Så vær grundig, når du undersøger mulighederne, hvis du drager ud på fodboldrejser i Europa.