Finansiering af bilreparation – Se de forskellige muligheder

Bilreparation er lig med udgifter, som de fleste gerne vil være foruden. Uanset om din bil er gået i stykker og akut har brug for at blive repareret, eller du blot ønsker at hæve prisen, når du skal sælge din bil, så er der ingen tvivl om, at reparation af din bil kan blive en større post i budgettet – for hvor skal pengene komme fra? Der er heldigvis flere muligheder for at finasisere din bilreparation.

At være bilejer er en nødvendighed for langt de fleste mennesker i forhold til at få deres arbejds- og familieliv til at fungere optimalt. Men det er uden tvivl ikke nogen billig fornøjelse at have en bil – især når det kommer til bilreparation. Det gælder, uanset om du har en lille bybil eller en stor SUV.

En mand og en kvinde står ved en bil med åben kølerhjelm.
En bilreparation er ofte en uforudset udgift – finansieringen kan heldigvis ske på flere måder.

Flere muligheder for finansiering af en bilreparation

Når du skal finde penge til din bilreparation, er der flere muligheder. Måske har du allerede penge stående på en konto, som du kan bruge af. Måske skal du betale regningen ved at finde pengene andetsteds, hvilket bestemt også er muligt og relativt overkommeligt.

Når du tager et lån, uanset hvilken type det er, skal du være opmærksom på ting, som størrelsen på det beløb du ønsker at låne, de årlige omkostninger i procent (ÅOP) og løbetiden på lånet. Disse faktorer, og flere andre, kan variere fra lånetype til lånetype og låneudbyder til låneudbyder, så det er vigtigt at undersøge.

Her er nogle måder, hvorpå du kan finansiere reparationen af din bil.

Opsparing

Mange bilejere vælger at overføre en del af deres månedlige indkomst til deres opsparingskonto eller en diversekonto, som f.eks. kan bruges til at betale uforudsete udgifter, hvilket regningen hos mekanikeren må siges at være. Det er dog ikke alle, der gør dette, hvilket betyder, at man skal finde pengene på anden vis.

Forbrugslån

Et forbrugslån er endnu en mulighed for at finansiere din bilreparation. Forbrugslånet er nemlig et privatlån, hvor der ikke stilles krav til, hvad pengene skal bruges til. Og netop derfor er det en oplagt mulighed, hvis du mangler penge til at betale for reparation af din bil.

Hurtig-lån

Lige som et forbrugslån er et hurtig-lån også en mulighed, når du pludselig skal finansiere reparation af bilen. Hurtig-lån og forbrugslån er stort set samme lånetype – dog er løbetiden på et hurtig-lån ofte ret kort i forhold til et forbrugslån.

Kassekredit

I modsætning til forbrugslån og hurtig-lån kan du også bruge din kassekredit til finansiering af regningen hos mekanikeren. Du kan f.eks. optage en kassekredit i din egen bank eller en onlinebank. Her ligger forskellen bl.a. i, hvordan du får lånet stillet til rådighed samt størrelsen og løbetiden på lånet.

Med en kassekredit i din bank får du stillet en kredit til rådighed, hvilket vil sige, at du kan trække over på din konto, så længe det er inden for din og bankens aftalte kreditgrænse. En kassekredit hos en onlinebank fungerer derimod som et kassekreditlån, hvilket betyder, at du får det aftalte beløb overført til din konto – ligesom et forbrugslån eller hurtig-lån.

Afbetaling hos en mekaniker

I nogle tilfælde kan det lade sig gøre at betale en bilreparation hos et værksted over flere gange, såkaldt afbetaling. Med en afbetalingsordning kommer du dog ikke af med din regning hurtigt, så ønsker du at betale din værkstedsregning hurtigst muligt, er det ikke en afbetalingsordning, du skal vælge.

Hvem skal udføre reparation af bilen – og hvad påvirker prisen?

Når du har besluttet dig for, hvordan du skal finansiere en eventuel reparation af din bil, skal du naturligvis også overveje, hvem der skal stå for reparationen. Her er der også forskel på, hvem du vælger, da du generelt vil opleve variende priser på autoværksteder. De ting, som kan påvirke den pris du betaler for din bilreparation er f.eks.:

  • Hvilket bilmærke du har
  • Om værkstedet har speciale i dit bilmærke
  • Hvilke reservedele din bil har brug for
  • Om det er et frit værksted eller en del af en større kæde
  • Hvor i landet værkstedet ligger
  • Konkurrencen hos værkstederne i området
  • Om der er garanti på reparationsarbejdet eller reservedelene

Bilejere har mange udgifter og overvejelser

Afgifter, brændstof og ikke mindst de uundgåelige ture på værkstedet er alle med til at præge dine udgifter. Derfor er det også værd at tænke over, hvordan du f.eks. finansierer en pludselig værkstedsregning, når der samtidig er andre ting, som du hellere vil bruge dine penge på. En finansiering af en bilreparation, f.eks. med et forbrugslån eller hurtig-lån, afhænger altså af ting i dit liv, som du er nødt til at tage med i dine overvejelser.

Din beslutning om at få udført en reparation af din bil kommer blandt andet an på, om du allerede har andre lån, f.eks. et billån, som kan påvirke dine muligheder for at tage flere lån. Men din beslutning kan også have at gøre med, om du ønsker at sælge din bil inden for den nærmeste fremtid og en reparation måske kan sikre dig en større fortjeneste.

Som bilejer er der mange ting at forholde sig til, når man pludselig står over for at skulle have sin bil repareret. Har du ikke en opsparing eller andre frie midler til disposition, kan et lån dog være en hurtig måde at få afviklet en regning fra autoværkstedet.